5 embertípus, akit kerülj el!

2022.02.20.

TTapasztaltál már valaha is bizonytalanságot, stresszt, demotivációt és sérelmeket bármilyen kapcsolatod miatt? Legyen szó családról, rokonról, barátról vagy kollégáról. Egy kapcsolat erőfeszítést, az érzelmek tisztaságát, pozitivitást és őszinteséget követel meg. De amikor egy kapcsolat fájdalmat, stresszt, és rossz érzéseket kelt bennünk, akkor meg kell vizsgálnod és "méregtelenítened" kell a kapcsolataidat, hogy visszakapd az önbizalmadat és elnyerd a lelki békét. Hogyan kell ezt csinálni? Biztosan mind gondolkodtunk már ezen a kérdésen, így a válasz mondhatni egyszerű: kerüljük a mérgező embereket. De melyek is a kerülendő tulajdonságai az ilyen típusú embereknek?

 1. Kerülje a manipulatív embereket.
  Az ilyen típusú mérgező emberek gyakoriak, de nehéz azonosítani őket. Úgy tűnik, hogy közeli barátaid, de igazából nem azok. Az érdekeiknek megfelelően kihasználnak téged. Mindig akarnak tőled valamit, legyen az az időd vagy a tudásod. Minden kapcsolat szépsége az adok-kapokban rejlik, ha tiszta érzelmeket vagy erkölcsi támogatást adsz, akkor ugyanezt megérdemled. De ha manipulatív emberrel állsz kapcsolatban, akkor csak adsz, adsz és adsz. Amikor szükségük van egy barátra, itt vagy nekik Te, de amikor Nekd van szükséged rá, csak csalódni fogsz. Kerülje a manipulatív embereket, mert elszívják az időt és az energiát.
 2. Kerüld a kritikát szeretőt.
  Ha a kritika a javulást szolgálja, akkor az akár jó is lehet számunkra, viszont ha a kritika csak a bírálat miatt van, akkor jobb, ha nemet mond erre a kapcsolatra. Próbáld kerülni az ilyen típusú embereket, akik a semmiért szeretnek másokat kritizálni. Az ilyen típusú kritikusok társasága csak önbizalomhiányt és bizonytalanságot okozhat. Kétséget keltenek a képességeidben. Tehát méregtelenítsd kapcsolataidat, kerüld a kritika szerelmeseit.
 3. Kerüld a nárcisztikusokat.
  Lelkesen mesélik el neked történeteiket, de aligha érdeklődnek a tiéd iránt. Amikor találkozol velük, szeretnek magukról, céljaikról és érdeklődési köreikről beszélni. Önmegszállottak, és társaságukban magányosnak és értéktelennek érezhetjük magunkat. Akkor miért meríted le az energiáidat?? Maradj távol a nárcisztikusoktól.
 4. Kerüld a hazugokat.
  A bizalom minden kapcsolat gyökere, de egy hazugság megtörheti. Ha valaki következetesen hazudik előtted az félreértést és zavart kelthet. Káros, ha valaki hazudik, hogy félrevezessen. Kerülje tehát a hazugokat, ha megbízható értékeket szeretne bármilyen kapcsolatban.
 5. Kerüld a pletykák szerelmeseit.
  Az ilyen emberek csak az időd és energiád vesztegetik. A pletykálók mindig szeretnek más emberekről beszélgetni. Szeretik megosztani mások személyes és szakmai életével kapcsolatos információkat, legyenek azok igazak vagy hamisak, hallják és terjesztik a híreket anélkül, hogy a valóság megismerésével foglalkoznának. Tehát a bölcsesség az, hogy kerüljük a pletykákat, hogy méregtelenítsük kapcsolatainkat a negativitástól.

Forrás: https://www.amnasadaf.com/avoid-people?fbclid=IwAR2P7WfkMCpFjBi_HzIPu7HyOE73HnB8P8OYkAF9WR_CmrwFNF6G08lIIuc

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram