Tudtad, hogy október az ADHD tudatosításának a hónapja?

2021.10.31.

Miben is keresendőek az ADHD okai?

Annak feltárása, hogy mik lehetnek figyelemzavar és a hiperaktivitás okai, feladták a leckét a szakembereknek és jelenleg is számos kutatás folyik a témában. Így tehát az ADHD okai, háttere egyelőre még nem teljesen tisztázott, a hiperaktivitás és figyelemzavar okai azonban elsősorban a genetikában keresendőek, és bizonyos mértékben a környezeti tényezők is felelősek lehetnek.

Ha a családban korábban megfigyelhetőek voltak a figyelemzavar tünetei vagy a hiperaktivitás jelei, akkor sokkal nagyobb eséllyel örökölheti majd gyermekünk is ezt a rendellenességet. A biológiai háttér esetében fontos megemlíteni, hogy ezeknek a gyerekeknek a viselkedése, nem motivációs problémából, hanem neurológiai hátteréből adódik, azaz olyan génekről van szó, amelyek bizonyos agyi területek működését irányítják.Kognitív tréningünk nagy hatékonysággal segít az ADHD tüneteinek csökkentésében.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot az oldal alján található elérhetőségek egyikén!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram